the playhive

Unconventional Design were commissioned to take on the mammoth task of the build and finishing of the entirely bespoke play equipment for one of Europe’s largest indoor play centres unveiled at Stockeld Park in July 2022.

Featured in The Times newspaper, the £3.5m project is a fantastic children’s play experience full of completely one-off play pieces specially considered for all ages to enjoy. The enormous donut shaped building is split into four play zones; space, aviation, underwater and jungle completed with a purpose-built central tower.

We were thrilled to be asked to be a part of such a ground breaking project in the UK and one-of-a-kind venue in the heart of Yorkshire. As well as leading the finishing of all the equipment our director Clare designed full scale wall murals which feature on the interior walls in the play space spanning up to 30ft high as well as bespoke murals in the Playhive Pizzeria.  All hand painted and drawn by eye by Clare and UD team mate Sam Jones, the colourful murals really set the scene.

Director James played a pivotal role in the project managing of the play equipment build elements working alongside Stockeld Park, Steelline, Tay play and Sutcliffe construction to help deliver the project successfully.

Built in an onsite workshop the project came to a halt in March 2020 due to Covid but thanks to the determination of the Stockeld Park owners’ production started back in September 2020. With the onsite installation of the play equipment and wall murals starting in September 2021.

The Unconventional Design team worked tirelessly to deliver the project to our exceptional high standards and attention to detail to help create the best experience possible for its visitors. We are extremely proud of this project and feel it showcases our expertise and talents in bespoke joinery and artistry and will be enjoyed for many years to come.